Drie vragen aan bandleider Jafeth Bekx over NEXT 2015

Net als de afgelopen twee jaar, is InSalvation dit jaar ook weer van de partij. En dat betekent dat de aanbidding tijdens de ochtend- en avonddiensten gegarandeerd een feestje worden! NEXT sprak met bandleider Jafeth Bekx over de conferentie.

Dus, heb je er zin in?
Ja! Ik hoorde dat de aanmeldingen voor deze conferentie alweer sneller gaan dan vorig jaar. Ik ben echt heel erg enthousiast. We waren dit jaar voor het eerst ook betrokken bij de winterconferentie. Het was heel gaaf om te zien wat God onder de tieners doet, dat ze uitstappen in in geloof en de Gaven van de Geest ontdekken. Daarnaast is het enorm gezellig en kunnen we lekker gek doen met elkaar. Mijn verwachtingen voor de zomerconferentie zijn dan ook groot. Het is gaaf om met die tieners de aanwezigheid van God te zoeken.

Wat ik vorig jaar bijvoorbeeld heel bijzonder vond, is dat we tijdens een van diensten met z’n alleen gingen juichen. Daar ging zo veel kracht van uit. Dat was gewoon heel erg gaaf.

Juichen voor Jezus!

Posted by New Wine NEXT on donderdag 24 juli 2014

Het thema is ASK SEEK KNOCK. Wat betekent dit voor jou?
Ik moest gelijk denken aan Mattheüs 6:33. “Zoek eerst het Koninkrijk van God en al het andere zal je gegeven worden.” Ik denk dat wij mensen heel snel gewoon maar iets willen hebben van God. Terwijl hij veel nauwer betrokken wil zijn in ons leven. Hij wil het liefst bij elke beslissing, groot of klein, naast je staan. Of je het nou makkelijk of moeilijk hebt. Ik geloof dat dat echt heel belangrijk is: God in alles betrekken.

Heb je nog een boodschap voor tieners die dit nu lezen, nog nooit op New Wine zijn geweest en nog twijfelen?
Ik weet nog van mijn eigen tijd dat dit soort weken altijd een enorme impact hebben. Ik heb tijdens Teenstreet (een internationale versie van NEXT) de keuze voor Jezus gemaakt; de belangrijkste keuze van mijn leven. NEXT is zo’n toffe combinatie van vriendschap, gezelligheid en God zoeken. En je kunt er terecht met al je vragen. Twijfel niet en schrijf je gewoon in. Het is top!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *