"Leven als christen is niet makkelijk, maar is het wel waard"

pknox

Deze zomerconferentie hebben we een aantal te gekke hoofdsprekers, waaronder Phil Knox uit Engeland. Phil is betrokken bij Youth for Chris Engeland en heeft een enorm hart voor jongeren. Wij spraken hem over NEXT en wat hij ons wil gaan vertellen.

Kun je wat over jezelf vertellen, wat doe je bij Youth for Christ?
Ik werk bij Youth for Christ, waar we een staf hebben van ongeveer 50 mensen. Samen proberen we in 2020 maandelijks een miljoen jongeren te bereiken, momenteel zijn dat er zo’n 250.000. Ik zit in het leiderschapsteam van YfC en probeer kerken te helpen om jongeren, waaronder zeker ook ongelovigen, aan te spreken. Daarvoor train ik onder andere kerk- en jeugdleiders.

Ook probeer ik jongeren te betrekken bij evangelisatiewerk, zodat zij leeftijdsgenoten gaan aanspreken en samen verder komen. Ik wil jongeren inspireren, ze helpen om dichter bij Jezus te komen.

Wat denk je van New Wine NEXT, waar kijk je naar uit?
Ik vind het super om voor jongeren te spreken. Ze zijn niet de kerk van morgen, maar van vandaag. De eerste avond ga ik spreken over Jezus als de goede herder. Ik hoop echt dat ik jongeren mag helpen om tot Jezus te komen. En dat is absoluut echt niet makkelijk. Je wordt misschien minder populair, mensen begrijpen je niet of zullen je uitlachen. In Jezus geloven kost echt wat. Maar: het levert ook wat op.

Het thema van dit jaar is ‘Hello Love’. Wat zijn jouw gedachten daarbij?
In de passage waar ik over ga spreken legt Jezus uit dat een schaapsherder bereid is zijn leven op te geven voor zijn schapen, om ze te beschermen. Maar dat is belachelijk. Weet je hoe dom schapen zijn? Ze lopen achter elkaar aan zonder na te denken. Het zijn best rare beesten. Dat is alsof een Burger King-medewerker bereid is om te sterven voor een hamburger.

Het is bizar dat een mens bereid is om voor iemand anders te sterven. Toch deed Jezus dat. Hij was bereid zijn leven voor ons op te geven. En dat is de ‘hogere liefde’, waar we tijdens NEXT ook over gaan praten. De liefde van Jezus.

Wat is jouw boodschap aan de tieners?
Leven als christen is verschrikkelijk moeilijk in deze tijd. Maar: het is het waard. Echt absoluut. Wat Jezus ook van je vraagt: het is het waard. Weetje, heel veel dingen vragen aandacht van je. Maar de enige die ├ęcht bereid is om voor jou te sterven is Jezus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *